Don Colombia - Reisverslag uit Medellín, Colombia van Donald Straathof - WaarBenJij.nu Don Colombia - Reisverslag uit Medellín, Colombia van Donald Straathof - WaarBenJij.nu

Don Colombia

Door: Donald

Blijf op de hoogte en volg Donald

20 Januari 2008 | Colombia, Medellín

8 dagen in Medellin en nogsteeds in leven! Het komt er eigenlijk op neer dat ik de afgelopen dagen vakantie had. Vanaf morgen begin ik met studeren. 2 uur spaans per dag en daarnaast 4 vakken op de faculteit van Ingeneria de Diseno de Producto. Ik heb met wat mensen gesproken over de vakken, en ze zijn hier erg praktijkgericht. Ik ga o.a. Pro Engineer (3D computer-tekenprogramma) leren en een project doen waarin je met tien studenten een auto ontwerpt en bouwt. Gelukkig geen tentamens, wel hard werken.
Dat vanaf morgen dus. Nu nog een dag vakantie. Het is nu half drie smiddags, 30 graden en lekker zonnig. Ik heb nog niet veel uitgevoerd vandaag, omdat ik gister een flinke hoeveelheid Aguardiente (plaatselijke likeur, smaakt een beetje naar Ouzo) naar binnen heb gewerkt. Aangezien ik normaal alleen bier drink bij het uitgaan kwam dit nogal hard aan. Gelukkig heeft dit appartement een prachtig zwembad, zie fotos, waar je prima kan uitbrakken.
Vrijdagavond ben ik met mijn huisgenoten en wat vrienden naar de meest exclusieve discotheek van Medellin geweest. Dat was op zijn minst gezegd interessant. Een behoorlijk grote club volledig in western style ingericht. Overal podia met professionele dansers die salsa, merengue en raggaeton dansen. Ze hadden zelfs een stuk of 6 van die minimensen die een act deden. Ik denk trouwens dat ik ook wat danslessen ga volgen hier, want met mijn jumpstyle-moves maak je hier geen indruk.

Bij mijn eerste dagen in de stad kreeg ik wat assistentie van de studenten die voor mij in het appartement woonden: Max en Katrin. Zij hebben de afgelopen 5 maanden op dezelfde Universiteit gestudeerd en zijn inmiddels alweer een paar dagen terug in Duitsland. Zij hebben me een rondleiding gegeven op de Universiteit en wat van de stad laten zien. De Universiteit (EAFIT) is net zo luxe als het appartement waar ik woon, en vooral voor de rijkere lui uit de stad. Je hebt er prima sportfaciliteiten en er zijn onnoemelijk veel opties voor ontbijt, lunch en avondeten op de campus zelf.
Afgelopen donderdag had ik een introductiedag op de Universiteit. Daarbij heb ik meteen alle uitwisselingsstudenten leren kennen. Dat zijn er een stuk of 30, maar de meeste komen uit andere Colombiaanse steden. Met Matthias, een van de weinige andere internationale studenten, ook een Duitser, ben ik de dag erna een beetje door de stad gaan banjeren. Je hebt hier een skilift die eigenlijk nergens heen gaat, maar die wel een mooi uitzicht geeft van een van de armere wijken in Medellin.
Laat in die middag ging het regenen. En als het hier regent kun je beter zorgen dat je niet buiten bent want in 10 seconden ben je drijfnat. Daarbij donderde het zo hard dat overal autoalarmen afgingen. Gelukkig valt er zoveel water tegelijk dat het niet lang kan duren.

Ik heb een simkaart gekocht. Ik ben bereikbaar op: 00573003536139. Is handig om bijvoorbeeld af te spreken voor skype.
Misschien ook handig om mijn adres even te vermelden:

Urbanizacion 'Villa Santa Teresa'
Apartement no. 1131, Torre 7.
Envigado, Medellin, Colombia

Jammer dat het geblurred is op Google Earth.

In ieder geval, alles gaat goed hier. En van wat ik hoor, in Nederland ook.

Doei, Donald

• 20 Januari 2008 - 20:43

Jaap:

Don!
    Klinkt goed man!
    Ik ga nu snel de foto's kijken!

Gr, Jaap

• 20 Januari 2008 - 20:46

Frans:

Jo Donald

Dus nu gaat het pas echt beginnen :)

Wij werken al jaren met pro-e. Bereid je maar voor! Om het te leren ben je vijf toetsenborden en drie beeldschermen verder :P

Verder echt te vet dat je gewoon in Colombia zit.

Keep me in touch, maar dat lukt je tot nu toe aardig ;)

Lator

• 20 Januari 2008 - 20:52

Wouter:

Nu kan ik je een postlkaartje sturen, gelukkig :P

Klinkt allemaal lekker hoor, beetje vakantie, beetje serieus aan de slag gaan :)

Ik hoor t wel weer.

Success!!

• 20 Januari 2008 - 22:31

Mariët:

Hoi Donald,
    Dat auto ontwerp word je "jongensdroom" .... een rooie Ferrari; naar eigen idee? Met technisch lego als basisontwerp?
    Hoe is het met de schade van je tas van het vliegtuig? Verzekering aangesproken?
    Skypen moet ik nog even leren!
    doei, tot skyps!

• 21 Januari 2008 - 06:59

Elwin:

hey boef,

gelukkig ben je er nog:)
    Het ziet er allemaal relaxed uit, goed geregeld zeg ik. Ik ga binnenkort ook even een webcam aanschaffen dan kunnen we zwaaien naar elkaar. Ik kijk er al naar uit!

later

• 23 Januari 2008 - 18:24

Dorine:

hey Donald,
    Leuk, verhaaltjes en foto's!! Ziet er goed uit.
    Belangrijk nieuws uit Nederland ;-)
    Lieke has left the cage....

• 24 Januari 2008 - 08:51

Jan:

Hey Dommie,

Ik zie dat je op je wenken wordt bediend, zwembad en luxe appartementje, nice! Inmiddels is deze jongen al weer terug uit Nieuw Zeeland, ik zal wat pica's naar je sturen, als ik ze een beetje uitgezocht hebt. Veel plezier!

Zoentje, Jan

Shakira al gezien? Die schijnt toch op elke straathoek te lopen

• 27 Januari 2008 - 08:34

Thea:

Even een berichtje van de "buur". We lezen met veel plezier je verhalen en genieten van je gevoel voor humor.
    Groetjes De Collignon's

• 27 Januari 2008 - 18:39

Donald:

Wederom een overwinning voor Sparta zie ik, 1-2 uit bij Twente. Mijn Spartashirt kan dus met trots gedragen worden! Ik heb heel Medellin in ieder geval wijs gemaakt dat sparta DE club is van Rotterdam.

• 31 Januari 2008 - 21:16

Wouter:

Ja, ongelofelijk he...

Maar sparta is wel de club van rotterdam.

zeker na zondag(klassieker) :)

• 31 Januari 2008 - 23:52

Donald:

Een dubbele klassieker zie ik.

Kleine voorspelling: Zaterdag gaat de koploper punten verliezen, AZ komt uit het dal. Ajax-Fey wordt een tragische 4-4, wat het eind van de competitie op vier teams met een gelijk aantal punten brengt.

Ik hou uitzendingemist in de gaten!